Ventilatiesystemen voor nieuwbouw en renovatie

Goede ventilatie is noodzakelijk voor elke woning of kantoor.

Het zorgt voor een gezond levensklimaat en verlengt bovendien de levensduur van uw vastgoed. Daarom is een permanent, natuurlijk of mechanisch ventilatiesysteem, dan wel een combinatie van beiden, noodzakelijk.
Zo bent u er zeker van dat altijd en overal goede en comfortabele luchtkwaliteit geleverd wordt.

Waarom zou u de plaatsing van een ventilatiesysteem best overwegen?

Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht bij een nieuwbouw en een grondige renovatie. Een juiste beslissing want een goed geïsoleerde woning zonder ventilatie zorgt voor heel wat problemen. Zo kunnen er vochtproblemen en schimmels ontstaan wat niet ten goede komt aan de gezondheid. Goede ventilatie is dus onontbeerlijk in een woning. Door te ventileren blijft er namelijk steeds zuurstof circuleren in uw woning/kantoor. En worden er schadelijke stoffen afgevoerd. Om goed te ventileren is het dus niet voldoende om gewoon ramen en deuren opent te zetten. Goede ventilatie van uw woning/kantoor kan enkel bekomen worden door degelijke ventilatiesystemen.

Waarom kan ventileren belangrijk zijn?

Ventileren lijkt misschien onbelangrijk, maar dat is het zeker niet. Met de hoge energieprijzen wordt het vandaag steeds belangrijker om dus geen energie te verspillen en daarom gaan we onze woning/kantoor zeer goed isoleren. Daarbij vergeten we soms het belang. Om comfortabel en gezond te leven hebben we zo een kubieke meter verse lucht per uur nodig. Wanneer onze woning/kantoor onvoldoende lucht aanlevert, zullen we dus steeds opnieuw dezelfde, vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren vernieuwd wordt, maar als we luchtdicht bouwen is er binnenhuis echter geen ventilatie eer en krijg de verse lucht geen kans om binnen te geraken. Zo missen we dus de noodzakelijke verse lucht/zuurstof om gezond te leven en werken. Bovendien produceren we (een gezin) dagelijks meer dan 10l vocht da zonder ventilatie geen uitweg vindt uit onze woning/kantoor wat dan kan leiden tot schimmelvorming.

Hier zullen we dus een beroep moeten doen op een ventilatiesysteem want dit is absoluut noodzakelijk voor onze gezondheid maar ook tegen vochtproblemen en muffe geurtjes.

Maar wat betekent dit nu juist: ventileren via een ventilatiesysteem?

Dit heeft betrekking op de toevoer van verse buitenlucht in de droge ruimtes (zoals living, slaapkamers, kantoor), dat die lucht door de doorstroomruimtes (zoals de hal) wordt gevoerd, en dat vuile, vochtige en reukhoudende lucht via de natte ruimtes (badkamer, berging) weer naar buiten wordt afgevoerd.

Het openzetten van ramen en deuren is niet voldoende om uw woning/kantoor goed te ventileren omdat er geen constante toevoer-doorvoer- en afvoer van lucht plaatsvindt. Ventilatie op deze manier is ook niet steeds praktisch want zo bekom je tocht en warmteverliezen en verhoogt de kans op inbraak.

Welke ventilatiesystemen zijn er op de markt?

Woningventilatie kan gebeuren volgens verschillende ventilatieprincipes. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, architectuur en budget kan je volgende systemen toepassen:
  • A-ventilatiesysteem (klik hier voor meer info)
  • B-ventilatiesysteem (klik hier voor meer info)
  • C-ventilatiesysteem (klik hier voor meer info)
  • D-ventilatiesysteem (klik hier voor meer info)
  • E-ventilatiesysteem (klik hier voor meer info)

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie of een offerte op maat, kan u ons altijd vrijblijvend contacteren.
Wij zijn gevestigd in Mechelen nabij Leuven / Vlaams-Brabant maar werken over heel België en daarbuiten.

Laat u de plaatsing over aan professionals?

Opdat het door u gekozen ventilatiesysteem optimaal werkt, is het heel belangrijk dat dit correct uitgerekend en bepaald wordt. Hiervoor en voor de professionele plaatsing kan u steeds bij ons terecht.

Of misschien steekt u liever zelf de handen uit de mouwen?

Ook hiervoor kan u bij onze firma terecht. U kan bij ons een zelfbouwpakket bestellen. Hierbij krijgt u van ons de nodige begeleiding.

Wanneer u zelf het ventilatiesysteem wil plaatsen, vragen we altijd om uw bouwplan. Aan de hand hiervan maken we een offerte voor het zelfbouwpakket. Na uw goedkeuring maken we een kanalenplan op voor de ventilatie. Wordt dit kanalenplan goedgekeurd, dan stellen wij een zelfbouwpakket samen en leveren we dit ter plaatse op de werf. Daar krijgt u dan ook de nodige uitleg en advies voor een juiste plaatsing van uw systeem. Indien er tijdens de plaatsing nog vragen zijn, kan u ons natuurlijk steeds contacteren. Wij staan steeds klaar met deskundig advies om de installatie perfect te laten verlopen.

Voor welke merken kan u nu bij ons terecht?

Wij werken vooral met de volgende ventilatiesystemen waarvoor wij ook over de nodige certificaten beschikken:

  • Renson